„ВЯРВАЙТЕ, И ВСИЧКО ЩЕ СЕ СБЪДНЕ!“

Михаела Войденова, Тони Тошков и техният ръководител г-жа Валя Александрова представиха ГПЧЕ „Йордан Радичков“ в първата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, проведена в Националния исторически музей в град София. Клубът е част от мрежата, учредена от Общобългарския комитет „Васил Левски“ с председател г-н Васил Василев. Събитието бе под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова. На срещата присъстваха съмишленици и доказали се личности от сферата спорта, културата, българската армия и политика. Освен срещата с талантливи ученици от клубовете от цяла България, най-ценни уроци и харизматична енергия нашите представители получиха от разказите на г-н Василев, прегръдките и възторжените думи на единия от „хъшовете“ на Народния театър – страхотния актьор Христо Мутафчиев, и ценните лични разговори за света на Радичков с големия български академик Антон Дончев. За всички ученици и преподаватели в ГПЧЕ той подари своето послание, написано от сърце до герба на Гимназията ни: „Вярвайте и всичко ще се сбъдне!“. Интересни точки за дискусии постави в краткия си разговор с нас деканът на историческия факултет на Софийския университет – професор д-р Пламен Митев.
Сред реликвите на българското минало, изложени в НИМ, словата на всички организатори и гости на форума, откровените разговори с такива българи, еталон за силен дух и вяра в минало и настояще, творчеството на младите възрожденци, посветено на паметта на великия Левски, човек преосмисля ценностите на съвременното поколение в съдържанието на БЪЛГАРСКОТО РОДОЛЮБИЕ на фона на глобалния информационен свят. Ето как го почувствахме ние пред една от емблемите на България – Панагюрското златно съкровище, което скоро ще пътува за Лувъра /Париж/ от 15 април до 20 юли.

Дейностите на учениците в ГПЧЕ от ЕВРОКЛУБА и клуб „Млади възрожденци“ започнаха от 19.02.2015г. с почитане паметта на Апостола с изложба; участие в Националната среща на клубовете в град София на 21.02.2015г.; седмица на българския дух от 23 февруари до 3 март с припомняне чрез училищния звънец на бойните маршове на честта и славата на България и българската армия; постер за Националния празник – 3 март и посещение на изявени ученици от ЕВРОКЛУБА на изложбата “Епопеята на тракийските царе: Археологически открития в България” в Лувъра /Франция/ на 6 май –  Ден на храбростта и българската армия!

ЕВРОКЛУБ, клуб „Млади възрожденци“ с ръководител г-жа Валя Александрова