Програма „Знания за успех“

програма знания за успехСъс семинар на тема „Знанието като инструмент за изграждане и разбиране на света“ стартира обучението по програма „Знания за успех“ в ГПЧЕ „Йордан Радичков“.
Проектът е на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и цели подобряване и повишаване на професионалните умения на учениците и насочването им към различни професии. За целта бе реновирана и модернизирана училищната библиотека, за да се превърне в притегателно място за младите хора, където те да прекарват свободното си време в полезни занимания, свързани с професионално ориентиране и обмен на информация.
Обновеното място се оказа предпочитано за единадесетокласниците за провеждане на беседи по различни теми като „Моят жизнен проект”, чиято цел е изграждане на умение за обективна самооценка, за поставяне на реалистични цели и прагматични пътища за тяхното постигане и „Стойност и значимост на социалната ми роля”, чиято цел бе осмислянето на личната социална роля и перспектива и формирането на осъзната способност за целеполагане.
Обученията по проекта „Библиотеката – съвременен информационен център“ на програма „Знания за успех“ продължават.