Станислав Борисов зае призовото трето място в конкурса на БАН

img 013__Единадесетокласникът Станислав Борисов от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ зае престижното трето място в конкурса „Ученическа научна сесия”, посветен на 145-годишнината от създаването на Българската академия на науките.
На 28 октомври 2014 г. той впечатли журито, състоящо се от професори и доценти в БАН, с отлично представена публична защита на разработения от него проект „Експанзия на чакала (Canis aureus L.) в България”, в научна област „Ловна фауна”.
В оспорвана конкуренция сред 47 проектни предложения Станислав Борисов и неговият научен ръководител – проф. дсн Георги Цв. Георгиев от Института за гората при БАН, получиха много висока оценка за своя научна разработка и успешна публична защита.  Журито бе категорично, че Станислав заслужава призовото трето място, което му дава правото за участие в едномесечен платен стаж в БАН, както и  в поредица научни сесии и семинари за сметка на Академията.
Миналата седмица Станислав Борисов зае 1 място в „Цветната олимпиада“ в направление „Български език и литература“ за 11 клас.