Връчване на дипломите на ВИПУСК 2014

Зрелостниците от ГПЧЕ „Йордан Радичков” във Видин първи от областта получиха дипломите си за средно образование. Тържеството се състоя на откритата сцена при Художествената галерия в Крайдунавския парк.
Директорът на гимназията Любомир Георгиев приветства всички зрелостници, техните родители, преподаватели, както и гостите на събитието. Той изрази своето удовлетворение от постигнатите високи резултати на държавните зрелостни изпити – възпитаниците на училището са на първо място в областта по успех на ДЗИ по български език и литература и по втори избираем предмет.
„Всички вие сте първенци. Вие сте гордостта на нашия град” – с тези думи кметът на общината Герго Гергов се обърна към зрелостниците. „Разгърнете своя потенциал, а след 4 години ви очаквам отново във Видин” – призова ги Гергов. Той връчи дипломите на 13 ученици, завършили средното си образование с отличие. Директорът на ГПЧЕ Любомир Георгиев получи от градоначалника грамота за висок принос в развитието на образователната система в град Видин. Гергов му подари и плакет с герба на общината.
Церемонията по връчване на дипломите приключи с шествие и поднасяне на венец пред паметника на Трети пехотен бдински полк, след което всички зрелостници от випуск 2014 се снимаха за спомен с ритуално хвърляне на шапки.
Тази година общо 107 ученици са се дипломирали успешно в ГПЧЕ „Йордан Радичков”. 21 от зрелостниците вече са приети в елитни висши учебни заведения в страни от Европа и САЩ. Всички, завършили средното си образование в гимназията ще кандидатстват в университети.