Наградиха ученици и преподаватели от ГПЧЕ ”Йордан Радичков” за постигнати успехи на национално ниво през учебната 2013/2014 година

21 ученици от ГПЧЕ ”Йордан Радичков” и двама преподаватели бяха наградени от началника на Регионалния инспекторат по образованието във Видин Марийка Василева за постижения в национални и международни конкурси. Церемонията се състоя на организирания „Ден на талантите” за учениците от област Видин, който бе посветен на 1 юни – Деня на детето.
Награждаването с почетна грамота и медал на началника на Регионален инспекторат по образованието – Видин за призови места от спортни състезания, конкурси и олимпиади от Националния календар на Министерството на образованието и науката се провежда традиционно през последните години и има за цел да поощри младите таланти от цялата област, да вдъхнови техните съученици за бъдещи участия и постижения, да подкрепи техните учители. Лауреатите според критериите на Инспектората са разпределени в следните четири области: спорт, изкуства, национални и международни конкурси, областни и национални кръгове на олимпиади.

От ГПЧЕ ”Йордан Радичков” бяха отличени: Борислава Апостолова, Анна-Мария Йорданова, Кристина Митрович, Кристина Лазарова, Николай Александров, Борислава Борисова, Калина Борисова, Кирил Иванов, Стефан Йорданов, Симеон Красимиров, Станислав Живков, Тони Тошков, Адалберт Бонев, Християн Христов, Станислав Орлинов Борисов, Станислав Валериев Велков, Никола Петков, Божидар Петров, Натали Димитрова, Никол Драганова, Мартина Кръстева, преподавателите Петър Петров и Олег Панчев.

nagradi iziavi