Триумф в леката атлетика

Изключително представяне направи Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” на общинското първенство по лека атлетика на Видин, което се проведе днес на стадион „Георги Бенковски”.
Юношите, водени от Петър Петров, спечелиха първите места във всички дисциплини на турнира от ученическите игри за 8-10 клас и заслужено за втора поредна година станаха шампиони на Видин. Лекоатлетите на Гимназията ще защитават честта на областта на зоната във Враца, която ще се проведе на 24 април.
Впечатляващите резултати, които постигнаха нашите възпитаници:
– Адалберт Бонев стана шампион в спринта на 100 метра и завоюва второ място в скока на дължина;
– Станислав Живков оглави класирането в бягането на 200 и 400 метра;
– Стефан Йорданов триумфира в бягането на 800 метра, а втори стана Людмил Николов;
– Симеон Анатолиев спечели първото място в скока на височина и дългия скок;
– Тони Тошков стана първенец в тласкането на гюле, а втори в тази дисциплина се класира Никола Петков;
– Християн Христов завърши трети в бягането на 200 метра, а заедно с Адалберт Бонев, Божидар Петров и Станислав Живков затвориха първенството с шампионска титла на щафетата 4 х 100 метра.
Девойките 8-10 клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков” нямаха конкуренция, тъй като спечелиха шампионската титла още от съблекалнята на стадион „Георги Бенковски”. Момичетата, които от месеци упорито се готвят за общинското първенство, се оказаха единствени на състезанието и също ще участват на зоната във Враца. Поздравления за Петя Рангелова, Симона Рангелова, Надя Петкова, Елина Стефанова, Лияна Йорданова, Ивета Иванова, Габриела Иванова, Ана Вълчева, Ванес Антонова, Лилия Величкова и водачът Петър Петров.
лека атлетика