Лекоатлетите ни се класираха за финалите на ученическите игри

Нашите юноши в група 8-10 клас спечелиха зоната от ученическите игри между областните първенци на Видин, Монтана и Враца, с което взеха квота за участие на държавните финали.
Момчетата на преподавателя Петър Петров не оставиха никакъв шанс на съперниците си и с внушителна разлика оглавиха класирането по точки. Бяхме щастливи да чуем на градския стадион във Враца скандиранията: "Видин! Видин!". Александър Атанасов от X В клас стана шампион на две дисциплини – тласкане на гюле и висок скок. Момчил Стефанов от X Б излезе победител в дългия скок и постигна второ място във високия скок. Божидар Живков от X Б клас спечели първото място в бягането на 200 метра. Любослав Методиев от X А клас стана втори в бягането на 100 метра и трети на дългия скок, а Даниел Йорданов от X Г клас завърши на трето място в спринта на 100 метра. И най-атрактивната дисциплина – щафетата 4 х 100 метра бе спечелена от момчетата Любослав Методиев, Божидар Живков, Даниел Йорданов и Александър Атанасов, които допринесоха за възраждането на леката атлетика в ГПЧЕ ”Йордан Радичков”.

Чувстваме се горди от факта, че победихме отбори с национални състезатели по лека атлетика, а отборът на ГПЧЕ "Йордан Радичков" е изграден 100 % от аматьори, които се занимават с този спорт едва от месец и половина.
Държавните финали ще се проведат на 18 и 19 май в Сливен. С показания спортен дух и добра подготовка се надяваме да станем приятната изненада на националните ученически игри.