Ученически игри по лека атлетика

Отбора по лека атлетикаОтборът по лека атлетика на ГПЧЕ стана шампион на Видин при юношите 8-10 клас. Общинското първенство е част от ученическите игри за учебната 2012-2013 година. Отборът, воден от преподавателя Петър Петров бе с няколко класи над останалите ученически тимове и със сбор от 175 точки оглави крайното класиране. Във всички дисциплини, с изключение на щафетата, момчетата на ГПЧЕ спечелиха първо място. Любослав Методиев от 10 А клас стана първенец на спринта на 100 метра и дългия скок, Божидар Живков от 10 Б клас излезе първенец в бягането на 200 метра, Калоян Тошев от 10 А клас стана първи в бягането на 400 и 800 метра, Момчил Стефанов оглави класирането във високия скок, а Александър Атанасов остана без конкуренция в атрактивната дисциплина тласкане на гюлле.

лека атлетика 2Девойките на ГПЧЕ "Йордан Радичков" 8-10 клас също се представиха отлично в общинските надпревари по лека атлетика, като с общ сбор от 120 точки спечелиха второто място. Грешка в последната дисциплина /щафетата 4 х 100/ костваше първото място на отбора. Въпреки това водачът Петър Петров е изключително доволен от отношението и мотивацията на момичетата, които според него тепърва ще показват на какво са способни. В индивидуалната класация Ана Вълчева от 8 В клас спечели първото място на 200 метра бягане. В същата дисциплина Ивета Иванова от 8 Б клас стана трета, а в бягането на 400 метра Ванес Антонова от 9 А клас излезе втора.

лека атлетика 3За успешното представяне в общинското първенство по лека атлетика отборите на ГПЧЕ "Йордан Радичков" получиха от Община Видин купи и грамоти. Шампионите при юношите продължават напред в ученическите надпревари. На 24 април тази година им предстои участие в зоналния етап на игрите във Враца, където с първенците на Монтана и домакините ще се борят за класиране на Държавни финали.