И ние бяхме на Алеята на туризма

На 16 март 2013 г. ученици от Гимназията активно се изявиха на Алеята на туризма, която бе част от организираното от Община Видин, Видинска Света митрополия и Асоциация на екскурзоводите официално откриване на туристическия сезон „Видин – 2013”.
Групите по проект ”УСПЕХ”евроклуб „Ценности”, ателие „Реклама и цифрова фотография” и секция „Млад репортер”, спечелиха вниманието на присъстващите със своите постери, проследяващи дейностите на учениците ни с манастирите от Видинска епархия, с „бабите” в селата от Златорожието, провокирали създаването на брошури с автентични рецепти от Подунавието, с посещенията на радио „Видин”, печатница „Европринт” и офиса на Майкрософт в София.
Учениците, завърнали се от посещение в Република Полша по проект „Зелена Европа” по програма „Коменски”, отправиха свое екопослание, подарявайки цветни балони.
Предстои учениците от групите отново да зарадват своите съграждани с изработването на нови атрактивни рекламни материали, в т.ч. и представящи манастирите като туристически обекти.