На открит урок в Майкрософт България, за да сме в крак с бъдещето

Не всяко училище може да се похвали с този начин на допълнително стимулиране  на любопитството и креативността на младите хора, както и на тяхното позитивно отношение към образователния процес, базиран на новите ИКТ. Благодарение на направената от страна на учителите ни по ИТ още през октомври 2012г. предварителна резервация само в определеното от Майкрософт България време, имахме възможността да бъдем на открития урок в офиса в София.
На 1 и 2 март 2013 г. се осъществи това вълнуващо учебно пътуване във връзка и със занятията по проект „УСПЕХ” на включените в ателие „Реклама и цифрова фотография”, секция „Млад репортер” и евроклуб „Ценности” ученици, които изработват електронни и други продукти като публикации, съобщения, брошури и рекламни материали. Нашите гимназисти имаха уникалната възможност да се запознаят не само теоретично, но забавлявайки се, и практически да изпробват едни от най-актуалните ИКТ нововъведения на компанията в реалния живот: xBox 360 с Kinect (две конзоли); Microsoft Surface (една конзола); Windows Phone (три телефона); Slade for Education (3 броя). По време на практическата част бяхме подпомагани от обучени асистенти.
Своеобразни ценностни бонуси на посещението в столицата, планирани и осъществени с усилията на ръководителя на евроклуба ни, се оказаха туристическата обиколка до Президентството, Народното събрание, храм-паметника „Александър Невски”, разходката на площад „Славейков” с открития базар на книги, театралната постановка „Ричард III” в Народния театър „Иван Вазов” последвалите я автографи на актьорите в нея като Георги Мамалев, посещението на открития музей на старата Сердика с изложението на най-новите разкопки в подлез на метростанция „Сердика” и самото преживяване на придвижването с метро.
За такова нещо народът мъдро е казал: „Сговорна дружина планина повдига” и ние обещаваме, че пак ще го сторим! А за да можете по-плътно да се докоснете до преживяното от нас, представяме впечатленията си и чрез нашите фотоси!

Млади репортери

Разгледай снимки