Отбелязваме 140 години от обесването на Левски

140 години безсмъртие 2

140 години безсмъртие 1"Аз, Васил Левский в Карлово роден, от българска майка юнак аз роден, не щях да съм турский и никакъв роб…"
С тези думи на Апостола на свободата в изпълнение на Иван Рангелов от XIIА клас започна поетично-музикалната програма, организирана от групата за извънкласна дейност “Аз пиша, творя, рецитирам“ с ръководител г-жа Милена Георгиева. Техническото оформление бе дело на Людмил Иванов от XIIА клас. На фона на една от любимите народни песни на Левски – “Отдавна ли си, момне ле”, звучаха стиховете на Иван Вазов: “Девет годин той скита се бездомен, без сън, без покой…”

“Времето е в нас и ние сме във времето” – завеща ни Апостола. Чрез обичта на българския народ това време му отреди безсмъртие.

Даяна Миткова от XIБ клас и Оливера Костова от XIВ клас участваха в дейностите по отбелязване на 140-годишнина от гибелта на Апостола с есета на тема “Моят Левски”.

Портрет на Васил Левски нарисува Димитър Братков от IXГ клас.

На таблата, изработени от учениците от групата за извънкласна дейност с помощта на г-жа Пролет Асенова като консултант, бяха представени чрез фотоси моменти от живота и дейността на Васил Левски.